14:00

Lohärads IF

Referat: Årsunda IF - Lohärads IF

Dags för första matchen i A-slutspelet (gruppspelsform) i ÅRSUNDA HÖSTCUP.

Nu var det dags för arrangörsklubben Årsunda, som vi förra året vann med 2-0 mot.

Båda lagen började matchen bra, det var jämnt. Kul att möta Årsunda, som visade sig att var mycket duktiga. Båda lagen skapade chanser.
0-1 15:e min 1:a halvlek. Vi gjorde mål i sista anfallet i 1:a halvlek. Zacke vinner en duell längs höger kanten och sätter bra fart på kanten, slår ett inlägg som deras målvakt...tappar, och där är Max och petar in den.
Oj vad det var viktigt och vad skönt det kändes. Tungt för Årsunda att gå till halvtid med mål i baken i sista minuten.

2:a halvleken blev mållös, men jämn. Verkligen kul att möta Årsunda.

Det som var tråkigt i den här matchen var att vi fick Hampus skadad, en rejäl smäll på låret. Han klev av i slutet av 1:a halvlek. Det kändes som att det var slutspelat för den här cupen för Hampus. Men med krigaren Hampus vet man aldrig.

Matchens kämpe blev Samuel. Våran kanon målvakt som har en utvecklingskurva som pekar stadigt uppåt sista året. Det kändes som att allt böjrade för ett år sedan när vi var i Årsunda. Idag var du grym, du spelade lååångt ute. Rensade bra och var en trygghet för våran backlinje. Samuel var inte många meter från mittlinjen vid något tillfälle. Jätte bra Samuel, fortsätt på detta vis.